Älmhults stolthet

Älmhult är ingen stor stad. Ändå är den faktiskt känd för ganska mycket. Det var här Carl von Linné föddes och växte upp. Det var här rockgruppen The Creeps – du minns väl dem? – tog sina första stapplande steg mot ära och berömmelse. Det var här ett sedermera världsberömt svenskt möbelföretag öppnade sitt allra första varuhus.
Men framför allt: Det var här Myresjökök startades!
Idag, mer än 65 år senare, är vi ett av Sveriges största köksföretag. Sedan snart tio år är vi en del av Nobia, Europas ledande kökskoncern.
Sedan starten 1946 har vi sålt hundratusentals kök.
Har du någon gång bott i en hyres- eller bostadsrättslägenhet är chansen stor att du har haft ett av våra kök därhemma. Vi är nämligen störst i Sverige på den så kallade projektmarknaden.

Att jobba mot byggindustrin är en hård men nyttig skola.
Gör man sig skyldig till förseningar eller felaktiga leveranser blir man inte långlivad, om man säger så. Dessutom gäller det att hålla bra priser och hög kvalitet. Och inte minst viktigt: Det gäller att veta vilka kök svenskarna vill ha.
Nackdelen är möjligen att många inte har en aning om att de har just ett Myresjökök därhemma. Och även om man
vet det, är det säkert svårt att föreställa sig att det är byggt
där det är byggt. Vårt namn antyder ju ett helt annat ursprung. (Namnet är kvar från en tid då vi var med i samma koncern som ett visst husföretag.)
Det är klart att det svider lite i våra lokalpatriotiska hjärtan. Men vi har full förståelse om du förknippar Älmhult med någonting annat än oss. Än så länge i alla fall.

Dela |