Vår historia

Myresjökök kallas sedan länge för ’svenska folkets kök’. Det bottnar i vår historia, den som inleddes redan 1946 när föregångaren till det som skulle bli Myresjökök snickrade sina allra första inredningar. Vi lärde oss tidigt att lyssna på konsumenternas önskemål och krav innan nya produkter ens började skissas. Det har t o m hänt, det var förresten 1996, att en av våra kunder ritade ett ’Sverigekök’ åt oss, nämligen Pärlspont. 

Steg för steg har vi byggt upp ett av köksbranschens starkare varumärken mitt ute i den småländska skogen. Numera hittar varje år över 18 000 nya Myresjökök hem till svenska konsumenter. 

Resurserna är naturligtvis skyhögt överlägsna de som fanns 1946. Idag ingår Myresjökök i Europas största kökskoncern som omsätter ca 12 miljarder kronor. Svenskheten i design och kvalitet är lika stor nu som då, men vår internationella företagsmiljö gör att vi snabbare och lättare nås av influenser från kontinenten. 

Samtidigt är vi den tredje största samarbetspartnern till svensk bygghandel och marknadsledande leverantör för svenskt flerbostadsbyggande. Det betyder att vi är kända för en mycket hög leveranskapacitet. Att leverera komplett och i rätt tid är sedan länge ett löfte från Myresjökök, oavsett om kunden är något av de största byggföretagen eller du själv.

Dela |